Sıfırdan İngilizce Öğrenme Eğitim Seti

Sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenlerin çoğu, okullarda İngilizce dersleri görmüş insanlar. Buna rağmen hiç İngilizce öğrenememiş bir çok arkadaşımız var. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi okullarda uygulanan klasik yöntemler gerçekten çok olumsuz. Bizi İngilizceden soğutan sıkıcı ders kitapları, sınavlar, testler, gramer kuralları var.
 
Bu yazıda sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenler için çok önemli öneriler paylaşacağım. Yola çıkmadan önce, izleyeceğiniz yolun nasıl olduğunu bilecek ve bu yolda ihtiyacınız olan psikolojik faktörlerle birlikte hızlı ve kolay İngilizce öğrenme tekniklerinden bahsedeceğim.
 
Daha sonra da yeni başlayanlar ve orta seviye için en iyi İngilizce eğitim setinden bahsedeceğim. Bu setle, İngilizceyi dinleyerek ve konuşarak yani pratik yaparak öğrenebileceksiniz. Korkunç ders kitaplarından öğrenmek zorunda değilsiniz.
 
Önce şunu belirtelim; İngilizce, öyle birkaç haftada öğrenilebilecek bir şey değildir. Uzun zaman ve düzenli çalışmayı gerektiren bir öğrenme süreci sizi bekler. İngilizce eğitim sürecinin en zor ve sıkıntılı dönemi, başlangıç dönemidir. Bu süreci ben, bir müzik aleti çalmayı öğrenmeye benzetiyorum. İlk başlarda melodik sesler çıkaramazsınız. Sıkıcı etütleri tekrar tekrar çalışmanız gerekir. Parmaklarınızı notalara tam basamazsınız ve müzik dışı, gürültüye benzeyen sesler çıkararak çalışmak zorundasınızdır. Ama sabırlı ve düzenli bir şekilde çalışarak, zamanla küçük melodik sesler çıkardıkça keyifli öğrenme sürecine girersiniz. Artık çalışmak eziyet olmaktan çıkıp eğlenceli bir hale gelir. (kaynak: www.rahatingilizce.com)
 
Sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayacaklar için uygulama tavsiyelerimize geçmeden önce, bu zorlu ve sıkıntılı başlangıç sürecinden olumsuz etkilenmemek için bir iki noktaya değinelim. Bu süreçte güçlü ve kararlı bir tutum sergileyebilmek için, İngilizce öğrenmeyi ne kadar istediğinizi ve İngilizce öğrenme nedenlerinizi sorgulamanızda fayda vardır. Kendinize bir İngilizce defteri ayarlayın. Bu defterin en başına İngilizce öğrenme nedenlerinizi yazın. Ne kadar çok neden bulabilirseniz o kadar iyidir.

PAYLAŞMAK GÜZELDİR:

Merhaba arkadaşlar, internetten İngilizce öğrenmek istiyorum diyenlere yardımcı olmak için bir çok faydalı içerikleri sitemizde paylaşıyoruz. Yayınladığımız İngilizce video dersleri, makaleler ve mp3 dinleme derslerini faydalı buluyorsanız, sosyal medyada sitemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyor, İngilizce eğitiminizde başarılar diliyoruz.

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Akıcı ingilizce konuşmak - Yorumlarınız Değerlidir